Skip to main content

SCHOOL MAKEN IN DE GROENE RAND VAN BRUGGE | GO! ONDERWIJS VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

UNIEKE CONDITIES DIE GEINTENSIFIEERD MOETEN WORDEN
Een fijne plek om school te lopen is Paalbos vast en zeker, en dat willen we zo
houden. Enerzijds zijn de verouderde schoolgebouwen vandaag niet aangepast
aan het ambitieuze pedagogisch concept. Anderzijds wordt de lesmethodiek
gevoed door een rijke natuurlijke buitenruimte, vol spelaanleiding, met een blik
op de didactische poel en soms oog in oog met de dikbillen in de naastliggende
weide. Op het einde van de laagbouw woonwijk, tussen kinderboerderij, het
speelbos en de koeienweide moet de nieuwe school zich nestelen in een
deelgebied van het RUP ‘Afbakening Regionaalstedelijk Gebied Brugge’, met de
ronkende naam Klein Appelmoes, in bijzonder in Parkgebied.

DE OLIFANT UIT DE KAMER WERKEN IS DE BOODSCHAP, WE ONTWERPEN GEEN LUCHTKASTELEN
Het afgeleverde stedenbouwkundige attest verwijst naar het RUP betreffende de maximaal overschrijdbare m³ tav de huidige bouwvolumes en prefereert een
eenlaagse morfolgie, in overeenstemming met de wijk. Om kansen te geven aan de school, zijn team, zijn leerlingen, het GO! en de scholengroep, grijpen we
deze stringente voorwaarden aan om een school te maken die maximaal beantwoordt aan de uitgewerkte en doordachte pedagogische organigrammen.
We werken de olifant uit de kamer door een strategische ruimtelijke vertaling, op basis van een aantal morfologische principes.

Chris Eeraerts, Jan Wouters, Kristof Van Loy

Gemeneweideweg 121
8310 Assebroek
België

SCHOOL MAKEN IN DE GROENE RAND VAN BRUGGE | GO! ONDERWIJS VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

UNIEKE CONDITIES DIE GEINTENSIFIEERD MOETEN WORDEN
Een fijne plek om school te lopen is Paalbos vast en zeker, en dat willen we zo
houden. Enerzijds zijn de verouderde schoolgebouwen vandaag niet aangepast
aan het ambitieuze pedagogisch concept. Anderzijds wordt de lesmethodiek
gevoed door een rijke natuurlijke buitenruimte, vol spelaanleiding, met een blik
op de didactische poel en soms oog in oog met de dikbillen in de naastliggende
weide. Op het einde van de laagbouw woonwijk, tussen kinderboerderij, het
speelbos en de koeienweide moet de nieuwe school zich nestelen in een
deelgebied van het RUP ‘Afbakening Regionaalstedelijk Gebied Brugge’, met de
ronkende naam Klein Appelmoes, in bijzonder in Parkgebied.

DE OLIFANT UIT DE KAMER WERKEN IS DE BOODSCHAP, WE ONTWERPEN GEEN LUCHTKASTELEN
Het afgeleverde stedenbouwkundige attest verwijst naar het RUP betreffende de maximaal overschrijdbare m³ tav de huidige bouwvolumes en prefereert een
eenlaagse morfolgie, in overeenstemming met de wijk. Om kansen te geven aan de school, zijn team, zijn leerlingen, het GO! en de scholengroep, grijpen we
deze stringente voorwaarden aan om een school te maken die maximaal beantwoordt aan de uitgewerkte en doordachte pedagogische organigrammen.
We werken de olifant uit de kamer door een strategische ruimtelijke vertaling, op basis van een aantal morfologische principes.

Chris Eeraerts, Jan Wouters, Kristof Van Loy
2022 - 2022

Gemeneweideweg 121
8310 Assebroek
België