Skip to main content

Areal Architecten is opgericht in 2007 door drie ingenieur-architecten. Thomas Cols, Chris Eeraerts en Barbara Morisse zijn samen afgestudeerd aan de KU Leuven in 2001. Na een gezamelijk thesis-project in Coimbra, Portugal onder leiding van Professor Architect Gonçalo Byrne, hebben zij ervaring opgedaan in verschillende kwalitatieve kantoren in binnen- en buitenland, actief op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

In 2006 kruisten hun architecturale paden opnieuw. De gelijklopende en complementaire visies over bouwen, wonen, werken en architectuur in het algemeen, hebben geleid tot de oprichting van Areal Architecten. Vandaag bestaat het team uit 9 (ir-)architecten die samen de krachten bundelen om een antwoord te formuleren op architecturale vraagstukken die zich situeren binnen een stedenbouwkundige/maatschappelijke context.

Voor zowel particulier, private als openbare opdrachten, omringt Areal Architecten zich of adviseert Areal Architecten de bouwheer zich te omringen met gespecialiseerde partners op het gebied van stabiliteit, technieken, veiligheidscoordinatie en EPB-verslaggeving. Indien nodig wordt het team versterkt met extra consultants die projectondersteuning kunnen geven in de specifieke bouwsectoren.

Naast particuliere opdrachten voornamelijk in de woningbouw, hebben Areal architecten verschillende opdrachten lopende in de private sector iov Mobistar nv, Aor nv, Xynta bvba, Addente bvba, ... in de publiek-private sector iov Wingerdbloei vzw, Sint Carolus Mayerhof vzw, ... en de openbare sector iov Gemeente Lanaken, Woonhaven Antwerpen, Bouwmaatschappij de Noorderkempen, het Gemeenschapsonderwijs,...