Skip to main content

De opgave omvat het bouwen van een ruime eensgezinswoning in het landelijke Affligem. Het terrein met een aanzienlijke breedte van 25 m kent een aanzienlijk hoogteverschil, oplopend naar de achterzijde van het perceel. De wensen van de bouwheer en de optimale benutting van de potenties van het perceel hebben geleid tot een lange onderhandeling met de gemeente en een lange verkavelingswijzigingsprocedure. De woning is door haar ruime footprint georganiseerd rondom een centrale koer. De verschillende functies volgen dmv juist ingeplante niveauverschillen de topografie van het perceel. Het bovenverdiep is dusdanig ingeplant dat de bezonning niet gehinderd wordt, de inkom voorzien wordt van een indrukwekkende overkraging en alle kamers kunnen genieten van een optimaal zicht op de uitgestrekte tuin.
De opdracht is uitgebreid met een ontwerp voor de tuinverhardingen en een poolhouse, die in harmonie met de tuinaanleg en het zwembad voor een oase van rust zullen zorgen. Door lichte en getextureerde materiaalkeuzes wordt beantwoord aan de wensen van de bouwheer om een zuid-franse vakantiesfeer na te streven.

FOTOGRAFIE: Thomas De Bruyne
 

Chris Eeraerts, Thomas Cols
1899

Undisclosed
1790 Affligem
Belgium

De opgave omvat het bouwen van een ruime eensgezinswoning in het landelijke Affligem. Het terrein met een aanzienlijke breedte van 25 m kent een aanzienlijk hoogteverschil, oplopend naar de achterzijde van het perceel. De wensen van de bouwheer en de optimale benutting van de potenties van het perceel hebben geleid tot een lange onderhandeling met de gemeente en een lange verkavelingswijzigingsprocedure. De woning is door haar ruime footprint georganiseerd rondom een centrale koer. De verschillende functies volgen dmv juist ingeplante niveauverschillen de topografie van het perceel. Het bovenverdiep is dusdanig ingeplant dat de bezonning niet gehinderd wordt, de inkom voorzien wordt van een indrukwekkende overkraging en alle kamers kunnen genieten van een optimaal zicht op de uitgestrekte tuin.
De opdracht is uitgebreid met een ontwerp voor de tuinverhardingen en een poolhouse, die in harmonie met de tuinaanleg en het zwembad voor een oase van rust zullen zorgen. Door lichte en getextureerde materiaalkeuzes wordt beantwoord aan de wensen van de bouwheer om een zuid-franse vakantiesfeer na te streven.

FOTOGRAFIE: Thomas De Bruyne
 

Chris Eeraerts, Thomas Cols
1899 - 1899

Undisclosed
1790 Affligem
Belgium